Omfangsdræn pris

Brevkassen: Hvad er en god pris på omfangsdræn?

Forleden dag fik vi her i Brevkassen et spørgsmål om, hvad en fair pris på omfangsdræn mod fugt i kælderen var. Spørgsmålet kom fra husejeren og familiefaderen Kim fra Søborg, der led med en fugtig kælder. Så vidt Kim vidste fandtes der kun én måde, at komme fugt i kælderen til livs på, og det var ved at få anlagt et omfangsdræn rundt om huset. Hvad Kim også godt var klar over var, at et sådant omfangsdræn havde sin pris – en stor en af slagsen endda. Men det havde Kim forliget sig med – det er trods alt vigtigere at redde sit hus fundament, end at skulle spare lidt i det kommende år. Hvad Kim ikke vidste, var dog, at der findes glimrende, endda bedre, måder at komme den fordømte fugt i kælderen til livs på – og så endda til en langt lavere pris. Netop derfor har vi valgt at tage dette spørgsmål med i den første udgave af 2015s Brevkasse. Her får du svaret:

Omfangsdræn kan koste dig en høj pris – på mange måder

Kære Kim

Tak for dit meget relevante spørgsmål. Når man både er husejer og bor i Danmark er det i høj grad et emne, man bliver nødt til at forholde sig til. Jeg vil mene, at det er de færreste, der kommer igennem et år uden tegn på fugt i sin kælder. Det regner trods alt en del i Danmark. Selv når det burde sne kommer der regn i stedet.

En af grundende til at jeg ikke kunne lade være med at tage dette spørgsmål ang. omfangsdræn og pris med er, at du faktisk står i en situation hvor du kan spare dig en masse penge og en masse besvær. Når man skal have lagt et klassisk omfangsdræn skal man jo, som du måske ved, have gravet jorden op, dybt, hele vejen omkring husets kælder, sådan så man kan komme fugten til livs. Det er ikke blot et stort arbejde, der sviner meget – det går også ud over din have, dine bede og din terrasse. Alt i alt et omfattende stykke arbejde, der kan koste meget for dig efterfølgende, da det hele skal ”genetableres”. Derudover koster det også en forbløffende høj pris økonomisk, at få lagt et sådan omfangsdræn.

Bedre end omfangsdræn og bedre pris

Jeg vil derfor råde dig til at droppe alle dine ideer om at få lagt et klassisk omfangsdræn til en urimelig pris, og der i mod at fokusere på den løsning mod fugt i kælderen, der hedder Drymat, der anvender teknologien elektro osmose. Elektro osmose fungerer ved at en strømførende ledning, der forbinder elektroder og en boks, der er placeret i din kælder. Via elektroder sendes der svage impulser af jævnstrøm ind i kældervæggene, hvilket lader vandet og fugten i væggene positivt. Uden for huset placeres et negativt ladet spyd i jorden, som trækker det positivt ladede vand ud af dine kældervægge. Det lyder både utroligt, meget teknisk og måske endda lidt urealistisk, men sandheden er, at det virker. Det virker rigtig effektivt endda.

Vi er flere på redaktionen, der selv har gjort brug af Drymat og elektro osmose for at komme fugten i kælderen til livs, og vi kan alle stå inde for, at det virker. Som bonus har du sparet både prisen og arbejdet med et klassisk omfangsdræn.

Held og lykke med det!

Bedste hilsner fra Redaktionen

Omfangsdræn pris