Rådgivning håndværkere

Byggedagbog: rådgivning fra håndværkere

Så er vi nået til uge tre i mit byggeprojekt her i København. For at opsummere til dem, der ikke har fulgt med fra start, så købte jeg og min kæreste en grund i Sydhavnen, hvor vi satte os for selv at bygge vores hus. Min kæreste læser jura og er gravid med vores barn og jeg har gået på IT Universitetet i København og arbejder ved siden af i en skobutik. Så ja, hvis I lægger to og to sammen kan I nok godt regne ud, at vi ikke har så meget erfaring inden for gør-det-selv og byggeri i det hele taget. Og det er netop det dagens dagbog fra byggerodet kommer til at handle om: at få rådgivning fra håndværkere.

Erkendelsen: vi har brug for rådgivning fra håndværkere

Vi var ikke langt inde i projekt byg-vores-eget-hus, da vi måtte sande, at vi havde brug for lidt rådgivning fra nogle håndværkere. Eller måske faktisk en hel del rådgivning fra håndværkere. Jeg har fundet en masse videoer på Youtube, hvor det forklares, hvordan man for eksempel lægger et fundament, hvordan man bygger med cement og hvordan man gør dit og dat. Det er bare ofte nemmere sagt end gjort. Jeg besluttede mig for, at når nu det var mig der kom til at stå for projektet, da min kæreste jo er gravid, så måtte jeg finde nogle håndværkere, der kunne bistå mig med rådgivning gennem hele projektet. Jeg researchede på nettet for, hvilke håndværkere der havde god omtale, og stødte på HJ Consult. Jeg kendte ikke til firmaet, men fandt ud af, at det var et firma, der kunne hjælpe mig med alt det jeg havde brug for.

Da der kom håndværkere med rådgivning – som sendt fra himlen

Jeg lavede en aftale med HJ Consult om, at de ville sende et par håndværkere ud forbi mit byggeprojekt i Sydhavnen, hvor de så kunne give mig den rigtige rådgivning. De håndværkere var super søde og hjælpsomme, og kunne meget hurtigt sætte fingeren på, hvilken form for rådgivning, jeg havde brug for. De kunne godt se, at det var et stort projekt jeg havde kastet mig over, men de syntes også, at det var ret fedt, at jeg kastede mig ud i det uden erfaring. De sagde at jeg havde en god energi.

Jeg startede med at sætte mig ned sammen med de to håndværkere der var kommet, og de lagde ud med at give mig den rette rådgivning til hvordan jeg kom bedst i gang med projekt byg-vores-eget-hus. Derefter snakkede vi om, hvilken form for hjælp jeg havde brug for længere henne i projektet. Jeg kunne godt mærke, at jeg havde at gøre med nogle håndværkere, der var vant til at give rådgivning til normale mennesker, der ikke kendte til byggebranchen, og det kunne jeg rigtig godt lide.

Rådgivning håndværkere