Et nyt tag kan bestå af mange forskellige typer materiale

De fleste der skal have nyt tag i dag vælger at gå efter de klassiske løsninger med tegl eller eternit. Men der er faktisk mange nye spændende tagtyper på markedet.

Noget der vinder stor fremgang landet over er paptage. Deres holdbarhed og garanti er oppe på 25 år efterhånden, og prisen er stadig lavere end de fleste andre tagtyper. Flere og flere vælger paptage, når de skal have nyt tag på huset.

nyt tag på huset

Eternittage er på vej ud, efter megen dårlig omtale med hensyn til ringe holdbarhed. mange af de eternittage, der kom med 15 års garanti, holder ikke engang så længe. Det betyder en tidlig og dyr udskiftning til nyt tag endnu engang, måske blot otte år efter. Og så nytter det ikke noget, at taget var den billigste løsning.

Et nyt tag af tegl hører blandt de dyre løsninger, men kommer – i modsætning til f.eks. eternittage – med helt op til 70 års garanti. Så kan man diskutere, hvor meget en så lang garanti er værd, når man ikke kan vide om firmaet bag stadig eksisterer langt ude i fremtiden. Men det er da bestemt tegn på, at de tror på produktet. Man har da også utrolig lang erfaring med tegltage, så det er nemt at forestille sig at de bedre produktionsmetoder, man anvender i dag, resulterer i det bedste produkt verden nogensinde har set, når det kommer til tegltage. Et nyt tag bestående af teglsten er altså stadig det dyreste at anskaffe, men i længden derimod blandt de billigste.

Ståltage ser man knap så ofte på private bygninger. De signalerer ikke så meget det hyggelige hjem, so danskerne så godt kan li’. Ståltage er til gengæld populære hos store og vigtige firmaer, der gerne vil fremstå flot og moderne. Et nyt tag af stål kræver dog noget mere vedligeholdelse end f.eks. tegl- og paptage, men har man råd til dét, forstår man godt valget. Langs kajen i København, hvor der er bygget mange nye og moderne kontorbygninger, er der en del der fik et ståltag på, da de skulle have nyt tag.