Fra kontorrengøring til hjemmerengøring

Jeg har megen erfaring med kontorrengøring, og det er jeg rigtigt glad for. Jeg bruger det nemlig hele tiden i min dagligdag. Selvom det ikke er helt det samme at gøre rent hjemme, som det er at gøre rent på et kontor, så er der alligevel mange ligheder, og mange ting og opgaver som går igen begge steder.

Fordi jeg har så meget erfaring med kontorrengøring, vil jeg gerne dele mine erfaringer med alle jer læsere. Det er gode tips og tricks og ting du skal være opmærksom på, når du selv gør rent – Hvad end du gør rent i hjemmet eller på kontoret.

Effektivt og koncentreret

En ting jeg virkelig lærte i forbindelse med kontorrengøring er, hvor langt man kan komme på kort tid, hvis man fokuserer på den opgave, som man står overfor. Derhjemme kan vi godt have en tendens til at gøre lidt rent hist og her og blande en masse pauser ind i det. Men koncentrerer du dig derimod helt på rengøringen, kan den faktisk klares på ganske kort tid. Det handler om at gå koncentreret til værks.

Start med det første

Det er muligt, at det du synes, at dit hjem trænger allermest til er en grundig støvsugning, men sådan en bliver mindre værd, når du ikke først får tørret dine vandrette overflader over. Ligeså vel som på kontorer har vi mange overflader i vores hjem der samler støv, og man ville aldrig starte kontorrengøringen med at gribe støvsugeren. Få en god idé om tingenes rækkefølge: Først kommer de vandrette overflader – Start oppefra og arbejd dig ned, herefter kan du angribe gulvet og det støv, der har samlet sig her. Støvsug først, vask siden.

De ulækre keyboards

Her er en af mine helt store kæpheste, som jeg kender alt for godt fra min tid med kontorrengøring: Keyboards og mus samler utroligt meget skidt og endnu flere bakterier – Gør det rent! Det gælder også telefoner, der er de helt store syndere, da de konstant bliver taget op til munden.

Sammenlignet med kontoret har vi i hjemmet endnu flere ting, som vi konstant rør ved: Telefoner, laptops, spillemaskiner, osv. Gå disse steder efter i sømmene for et renere hjem.

kontorrengøring