Mit møde med låsesmeden på Amager

I dag vil jeg gerne fortælle jer om et møde, jeg havde med en låsesmed på Amager forleden dag, da jeg var på vej ud for at handle ind.

Da jeg forleden dag skulle ud og handle ind, kunne jeg på vej ud af opgangen se, at der hos underboen var en låsesmed i gang med at låse min underbo ind. Min underbo er efterhånden blevet en gammel dame, og hun glemmer tit sine nøgler, når hun forlader lejligheden, og da vores lejligheder har en smæklås monteret på hoveddøren, så er hun nødt til at ringe efter låsesmeden på Amager, når hun har smækket sig ude, så hun kan komme ind i lejligheden igen.

Da jeg gik forbi, spurgte låsesmeden mig, om jeg havde hørt, at der var nogen i opgangen, der havde haft indbrud selvsamme dag. Det havde jeg ikke, men blev selvfølgelig meget overrasket, da jeg egentlig troede, at vores låse var sikre nok. Låsesmeden på Amager fortalte mig, at han i forbindelse med oplukningen af min underbos lås havde aftalt med underboen, at hendes lås skulle skiftes ud til en mere sikker en af slagsen, og han tilbød mig samme løsning men sagde, at jeg selvfølgelig lige kunne tænke over det. Det gjorde jeg så, og dagen efter ringede jeg til låsesmeden på Amager og sagde, at jeg gerne ville have udskiftet min lås, da jeg faktisk var lidt utryg ved, at der havde været indbrud i min opgang.

låsesmed på amager

Låsesmeden kom ud med det samme og udskiftede låsen, og han gav mig også en række gode råd til, hvad man selv kan gøre for at tyverisikre boligen, hvilket især er ideelt i ferietiden.

Jeg var virkelig overrasket over, at låsesmeden på Amager var så venlig og ikke mindst professionel og grundig i sit arbejde. Det var tydeligt, at han virkelig brændte for sit job og gerne ville hjælpe folk til at føle sig mere trygge i deres bolig. Den slags mennesker ville jeg ønske, at der var flere af, men nu ved jeg i hvert fald helt sikkert, hvem jeg skal ringe efter næste gang, jeg har brug for en super dygtig låsesmed på Amager.